ΤΑ APPS AND DOWNS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΟΥ...

7:58:00 π.μ.
App-ό εκείνη τη χαρακτηριστική τηλεοπτική διαφήμιση, όπου γλυκούλης, ανυπόμονος και ερωτιάρης επαρχιώτης εξερευνά τον υπέροχο κόσμο των applications, φλερτάροντας ανηλεώς, έχουν περάσει θαρρείς έτη φωτός!


Και λίγα μόλις χρόνια μετά, το σύμπαν των ανυπόμονων κατοίκων στις κοινωνίες που δέχονται τα δώρα της τεχνολογίας με λατρεία, ξεσκονίζει τον κόσμο των applications και ξετρελαίνεται από τις δυνατότητές τους... ξεχνώντας συχνά πως ο έρωτας είναι κάπου εκεί έξω και τους περιμένει... (το σχόλιο περί έρωτος είναι ένα αστείο δικό μου -έτσι για να γελάσουμε βρε αδερφέ!)...

Το σοβαρό στην υπόθεση είναι πως οι γλυκύτεροι από εμάς αναζητούν όλο και περισσότερο την ανακούφιση, τη λύση, τη βοήθεια σε applications που δημιουργήθηκαν ειδικά για άτομα με διαβήτη 1 και 2.

Δεν με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα, γιατί είμαι ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών που αντιστέκονται στη λαγνεία των συσκευών και των δυνατοτήτων τους... οπότε δεν πετάγομαι για να σε απογοητεύσω ή να σε ξενερώσω σχετικά με όλες αυτές τις εφαρμογές, οι οποίες σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς που και σοβαροί και έξυπνοι και ικανότεροι από εμένα είναι!


Απλά, διαβάζοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στο γλυκούλι, κατάλαβα πως ο κόσμος κινείται ακόμη κι αν εγώ κατέβω! Εγώ μπορεί να μην αναζητώ στα applications την απάντηση για τις υπεργλυκαιμίες και τις ανάγκες μου σε ινσουλίνη, αλλά εγώ δεν ξέρω πολλά για τις εν λόγω εφαρμογές και τις εφαρμογές τους! 


Υπάρχει όμως, ένας πολύ δυναμικός πληθυσμός που θεωρεί δεδομένο το ρόλο της τεχνολογίας και τον ψάχνει και ενίοτε τον βρίσκει κιόλας! Σύμβουλό του και σύμμαχο και έξυπνο και βοηθό στη διαχείριση και την καταπολέμηση της νόσου!


Ποια είναι όμως η βοήθεια που παρέχεται αλήθεια σε άτομα σαν εσένα κι εμένα από μια ευφυέστατη εφαρμογή στο κινητό σου τηλέφωνο; 

Εσύ -για να μην ξεχνιόμαστε- έχεις και μετρητή σακχάρου και πένα με την ινσουλίνη σου ή αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Κι έχεις να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους της πραγματικής ζωής, να τις συνυπολογίσεις και να τις ξεπεράσεις! Μήπως δεν ξέρεις άραγε πως το κρουασάν δεν είναι καλή επιλογή; Μήπως αγνοείς ότι τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια, όπως άλλωστε τα μήλα, είναι εξαιρετικά για την υγεία σου, και την καλή ρύθμιση του διαβήτη σου; Μήπως σου διαφεύγει πως η άσκηση είναι απαραίτητη για σένα;Δεν είναι ρητορικές οι ερωτήσεις, γιατί κάποιοι χρειάζονται τον ψηφιακό τους νοσηλευτή, θερμιδομετρητή, το ψηφιακό υποκατάστατο της μαμάς τους ή την υπενθύμισή τους... και στο βεβαιώνω κι εγώ, μιας και συχνά, ξεχνώ να αλλάξω τον καθετήρα μου και το αντιλαμβάνομαι από τις κακές μετρήσεις, τα οιδηματάκια και τον πόνο κατά την έγχυση της ινσουλίνης.

Αλλά πάλι, είμαι στο σούπερ μάρκετ και προσπαθώ ν' ανοίξω τη σακούλα -που δεν μου κάνει τη χάρη- και να βάλω μέσα τα ψώνια... ενώ τραβώ την Ελένη μακριά από τα σνακ στο ταμείο και τον Κωστή μακριά από την έξοδο που ανοιγοκλείνει αυτόματα και οδηγεί ντουγρού σ' ένα δρόμο με πολλή κίνηση... και την ίδια στιγμή, έχω αντιληφθεί πως έχω υψηλό σάκχαρο... 

Και ακούγεται η υπενθύμιση να αλλάξω τον καθετήρα ΤΏΡΑ!!!

Μην φας! Θα βάλω πρώτα όλα τα ψώνια στις σακούλες, θα δώσω στην Ελένη μια υπόσχεση ότι θα φάει αύριο σοκολάτα -αφού σήμερα έφαγε!- θα τραβήξω δυνατά και θα κρατώ το χέρι του Κωστή μέχρι το αυτοκίνητο, θα, θα, θα... και μέχρι να βρεθώ στο σπίτι με χρόνο να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, θα έχω ξεχάσει και τον καθετήρα και το μπρόκολο και άλλα ζαρζαβατικά.

Άσε που πρέπει να έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου να ψάξω και μεγάλη προσήλωση στον στόχο μου, σου, του: καλές τιμές και Άγιος ο Θεός! Και δεν το λέω εγώ... 

  
Για του λόγου το αληθές, διάβασε το άρθρο, όπου αναφέρεται και η πηγή αυτού και εφάρμοσε ό,τι σου ταιριάζει!  

glykouli.gr/13124/i-efarmoges-apps-gia-ton-diaviti-afxanoun-ti-apascholisi-ton-christon-alla-tha-eprepe-na-kanoun-to-antitheto

Και δεν σου λέω να κάνεις παρκούρ σε ουρανοξύστες... απλά, αφού μιλάμε πια τη διεθνή αγγλική (app) και μας αρέσει, το σύνθημα είναι απλό: get up and live!

Κατερίνα Ζ

You Might Also Like

0 σχόλια