ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗ!!! ΚΑΛΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ;

2:01:00 π.μ.


Κάθε φορά λοιπόν, που δημοσιεύεται κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο ή επεξηγηματικό μιας κατάστασης, νόσου, συμπεριφοράς, υπάρχουν αντιδράσεις!

Ανακαλύφθηκε λέει, νέος τύπος διαβήτη, ο κληρονομικός Διαβήτης RFX6! Το διάβασα σε άρθρο του diabetes life (diabeteslife.gr/neos-typos-klironomikou-diaviti) που είχε κοινοποιηθεί στο FB. Ακολουθούσαν δε σχόλια των ατόμων που το διάβασαν!

Τα σχόλια περιείχαν κυρίως τους προβληματισμούς ή την απογοήτευση των αναγνωστών με διαβήτη που δεν ανέγνωσαν πως βρέθηκε η θεραπεία!

Αφού το άρθρο αδερφέ, είχε τίτλο "Ανακάλυψη έκπληξη! Βρήκαν νέο τύπο κληρονομικού διαβήτη!" Δεν είχε τίτλο "Βρήκαν τη θεραπεία για το διαβήτη!"

Και για σένα μπορεί να είναι αδιάφορος ο νέος τύπος, αφού έχεις ήδη καβατζώσει τον παλιό... τον δικό σου εννοώ κι εγώ τον δικό μου... αλλά σκέψου πως κάποιος άλλος συνάνθρωπός σου/μου θα διαγνωσθεί με ακρίβεια, θα πάρει ένα σκεύασμα που θα ξεκλειδώνει την ορμόνη της απελευθέρωσης της ινσουλίνης και θα είναι μια χαρά!

Κι από την άλλη Πως σε καταλαβαίνω! Εσύ κι εγώ μοιάζουμε! Κι εγώ θέλω να διαβάζω αμέριμνα μια μέρα το βιβλιαράκι μου του Gerald Durrell και ξαφνικά, τσουπ! Να πεταχτεί ένας σελιδοδείκτης και να έχει τίτλο Αν είχες μέχρι τώρα διαβήτη τύπου 1, τώρα δεν θα έχεις! Έλα στο πλησιέστερο νοσοκομείο- κέντρο υγείας, με το βιβλιάριο υγείας σου θεωρημένο ή μη, πήγαινε στα έκτακτα ιατρεία και ζήτα να σου γίνει η θεραπεία του διαβήτη! Μετά, πήγαινε στο κυλικείο του νοσοκομείου και φάε μια τουλούμπα! Κερασμένη από το κατάστημα.

Ακόμη κι αν ξέρω πια να διακρίνω τους τίτλους και τα θέματα που μπορεί να είναι αποκάλυψη για μένα... ωστόσο κάτι σκιρτά μέσα μου, όπως σκιρτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Συνήθως, αφήνεται να εννοηθεί από τους τίτλους και τις φωτογραφίες, πως απαντήθηκε το μέγα μυστήριο της ζωής! Λες και δεν θα το 'ξερε ο Κοέλο!!! Κι εγώ το κάνω καμιά φορά! Το να γράφεις κάτι και να μην είσαι ο Ντοστογιέφσκι ή ο Στεντάλ έχει τις δυσκολίες του...

Ο Ντοστογιέφσκι δεν είχε σελίδα στο FB!

Ο Στεντάλ δεν έπρεπε να αναρτήσει "Το Μοναστήρι της Πάρμας" μέσα σε μια εβδομάδα!

Ο Πλάτωνας δεν είχε χορηγούς...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως βρίσκω υπέροχο που ανακαλύφθηκε αυτός ο νέος τύπος και θα οριστεί σαφώς, για να αντιμετωπιστεί αντιστοίχως. Επουδενί, δεν υποτιμάται σ' αυτό το κείμενο η έρευνα και οι ανακαλύψεις της!

Απλά, εσύ κι εγώ -και μάλλον όλοι- πρέπει να καταλάβουμε ποια είδηση θέλουμε να διαβάσουμε, να επιλέξουμε και ν' ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας για να κάνουμε μια ευχή: για την καινούρια ανακάλυψη!   

Τελικά, η κοινωνία της πληροφόρησης είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας; Ή η ανθρωπότητα υπηρετεί και φέρεται από την πληροφόρηση της κοινωνίας; Άμα μπερδεύτηκες ή βαρέθηκες να το σκεφτείς, είσαι και γ... τους τύπους! Εγώ είμαι τύπος 1 πάντως...


Κατερίνα Ζ

You Might Also Like

0 σχόλια