ΔΙΑΙΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ*...

7:45:00 π.μ.


Όχι! Δεν θέλω να κάνω δίαιτα! 
Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα, λύση, επιλογή, μνήμη... θυμάμαι να κάνω δίαιτα ως έφηβη και φρίττω! Ως άτομο με διαβήτη δε, νομίζω πως είναι πολύ ξεπερασμένη και αργή ως διαδικασία... πιο αργή κι από τη στασιμότητα. Επικίνδυνη; Όχι, δεν νομίζω πως είναι επικίνδυνη... βαρετή ίσως, αδιάφορη και μακρινή εξαδέλφη της διατροφής ενός ατόμου με διαβήτη!

Για να είμαι ειλικρινής, αναφέρομαι στη "δίαιτα", όπως την αντιλαμβάνεσαι σήμερα. Γιατί αν έλεγες σε έναν αρχαίο έλληνα ή λατίνο Φίλε! Κάνω δίαιτα δεν θα μόρφαζε, δεν θα έσπευδε να σε καθησυχάσει ότι δεν την χρειάζεσαι, δεν θα ρωτούσε πότε άρχισες... ποια δίαιτα κάνεις ακριβώς... αν πηγαίνεις σε διαιτολόγο! Γιατί για τον φίλο σου τον Πολύκλειτο (αρχ. έλληνας!) ή τον Fabius(λατίνος!) η λέξη δίαιτα δεν είναι φορτισμένη με κάτι αρνητικό, δεν σημαίνει στέρηση. Σημαίνει τρόπος με τον οποίο ζει κανείς και τρέφεται...

Ενώ σήμερα, τρόπος είναι η διατροφή και κόπος για να χάσω κιλά είναι η δίαιτα!

Όταν ακούς δίαιτα, δεν πάει ο νους σου σε περίοδο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, με φτωχό και θλιβερό μενού, για ένα αποτέλεσμα που συνήθως θέλει λίγα ρούχα και επίσκεψη σε πλαζ;

Ενώ όταν ακούς διατροφή, δεν σκέφτεσαι αποφασιστική αλλαγή και βάθος χρόνου;

Κι εδώ ακριβώς κολλάει ο διαβήτης και ο τρόπος του! Στο ότι θέλεις να ζήσεις με υγεία για πολλά χρόνια... να τρέφεσαι επιλέγοντας -συνήθως!- από μια συγκεκριμένη λίστα με τις χρυσές προτάσεις της ανθρωπότητας... να μην νιώθεις πως σε μία εβδομάδα που θα ξεφορτωθείς τα τελευταία 3 κιλά, θα αρχίσεις να ζεις ξανά! Μέχρι να ξαναπάρεις τα κιλά και να κάνεις πάλι δίαιτα!!!!

Αν έχεις βέβαια διαβήτη και θέλεις να χάσεις 5 κιλά μέχρι το επόμενο Σάββατο ή τον Ιούνιο, σηκώνει πολλή συζήτηση... κι εννοείται με ειδικό! Ο οποίος μάλλον, δεν θα σε απαλλάξει τσάκα-τσάκα. Αν είναι όπως πρέπει, θα σου προτείνει μια δίαιτα-διατροφή, που θα σε ελαφρύνει σε χρονικό διάστημα ασφαλές για την υγεία σου και τη ρύθμισή σου.

Πάντως, εγώ δεν θα διάλεγα να κάνω δίαιτα, καθώς αυτό κάνω, ούτως ή άλλως!!! Και όχι για να χάσω κιλά, αλλά για να μην ταράζω τους κύκλους του ζαχάρου μου, όπως η φίλη μου η Πολύμνια από την Αθήνα... την αρχαία ντε!

Αν πάλι, αυτό που κάνω ως άτομο με διαβήτη, δεν θυμίζει μια δίαιτα που ξεκίνησα ή που διαβάζω σε site για "Καυτά κορμιά, με 20 λιγότερα κιλά, σε μόλις 2 εβδομάδες"... τότε μάλλον σημαίνει πως η δίαιτα που μου προτείνεται, έχει κάτι πολύ ειδικό -όπως λίγους υδατάνθρακες- ή πολύ επικίνδυνο ή πολύ ακριβό.

Πάντως, ο διαβήτης είναι ένα ισχυρό αντίπαλο δέος, γιατί δεν καταλαβαίνει από μόδες και εμμονές! Μόλις κάτι πάει στραβά -θες οι υπογλυκαιμίες, θες οι υπεργλυκαιμίες σου- θα σε αναγκάσει να επιστρέψεις στο σωστό δρόμο! Ο οποίος είναι...

Ναι! Θέλω να είμαι ικανοποιημένη με την διατροφή μου και χωρίς περιττά κιλά!

Κατερίνα Ζ

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ξεκίνησαν δίαιτα ή σκέφτονται να ξεκινήσουν... Καλή Επιτυχία με Καλά Σάκχαρα!


You Might Also Like

0 σχόλια